Gyakran Ismételt Kérdések

Hány éves kortól lehet jelentkezni angliai tanulásra?

A boarding school-okba 13 és 17 éves gyerekek tudnak jelentkezni. Nyári táborokban már 12 éves kortól részt lehet venni.

18 éveseknek és idősebbeknek remek egyetemi felkészítő programokat, Alapozó évet tudunk javasolni.

 

Milyen kezdési időpontok vannan a boarding school-okban?

Angliában az iskola évet 3 trimeszterre osztják. Javasoljuk a trimeszter elején csatlakozni az iskolához, ez mindig adott év szeptember, január vagy április hónapban van. A legtöbb diákunk 1 trimeszterre megy ki (azaz 3 hónapra), de lehet rövidebb időre (6 hétre) vagy akár több trimeszterre is kimenni.

 

Mennyi idővel korábban jelentkezzünk?

Mivel a helyek száma véges, javasoljuk, hogy a tervezett indulás előtt 3-5 hónappal kezdjük el a jelentkezési folyamatot. Különleges esetekben tudunk rövidebb határidővel is dolgozni, találtunk már helyet olyan gyereknek is, akinél a család csak 3 héttel indulás előtt hozta meg a döntést, hogy Angliában szeretne tanulni, de azért fontos a jól megtervezett utazás.

 

Hogyan zajlik a jelentkezési folyamat?

Lásd részletes leírásunkat a „Jelentkezés lépései” oldalon

 

Milyen tandíjjal kell számolnunk?

A tandíjat az iskolák trimeszterre adják meg (ez nagyjából 3 hónapnak felel meg). A tandíjakban nagy szórás van iskolák között, kb. 9 és 11 ezer angol font között mozog egy trimeszter ára, ehhez segítünk mi ösztöndíjat találni, ami csökkentheti a trimeszter díját.  A tandíj teljeskörűen mindent tartalmaz (oktatás, teljes ellátás, mosás, sportolás, activity-k, kirándulások) nem tartalmazza a kiutazás és az iskolai egyenruha árát.

 

MENÜ